Видове имплантни системи в нашата клиника

Съществува изобилие от различни системи за имплантиране. От всичките в практиката са се утвърдили двучастовите цилиндрични винтови титанови импланти. Такива, почти еднакви на пръв поглед, са имплантите произвеждани от различните фирми на пазара. Но те имат и отделни елементи, по които се различават. И точно това ги прави различно приложими при различните случаи на имплантиране. В нашата зъбна имплантологична клиника ние можем да ви предложим следните видове системи :

Система Nobel Biocare

Nobel Biocare е една от водещите фирми на световния пазар, многократно усъвършенствана и предлага пълна гама от стоматологични импланти.

1. Nobel Biocare предлага широк асортимент от зъбни импланти:

  • Nobel Biocare зъбни имплантиbone-level (костно ниво) и tissue-level (тъканно ниво);
  • със ситна и едра стъпка на резбата;
  • различни дължини и с различни диаметри на импланта (имплант 6.0 мм в някои случаи е единствено приложим пред алтернативата за костно присаждане). Това ги прави приложими при всички методи на имплантиране, независимо от вида на костта и избрания хирургичен протокол.

Nobel Biocare надстройки за зъбни импланти2. Nobel Biocare предоставя пълен набор от надстройки за всички нужди - от CAD / CAM-базирани индивидуални надстройки до обширно портфолио от стандартни временни и окончателни надстройки. За повече информация вижте Естетична имплантологияNobel Biocare индивидуални протезиNobel Biocare индивидуални протези3. Nobel Procera предоставя пълен набор индивидуални протези:

  • от CAD / CAM-базирани индивидуални протези за единични зъби до напълно обеззъбени челюсти;
  • върху естествени зъби и импланти.

Nobel Biocare цифрова обработка4. Цифрова точност за всички показания NobelGuide е цялостна концепция за лечебна диагностика и планиране в помощ на имплантолога. Той е гаранция за прецизност в процеса на операцията и за успеха при последващото протезиране.

Система Ankylos

Зъбни импланти - система AnkylosAnkylos е немска система, производство на фирмата Dentsply. Предпочитана е при класическото покрито имплантиране. Неоспоримо е превъзходството на новата иновативна технология при Friadent plus. За ускоряване на остеоинтеграционния процес преди години първи използваха микроретенционна награпавена (киселинно – ецвана) повърхност от титаниев оксид. Основното предимство на системата Ankylos е здравата конична връзка между имплант и надстройка, което обуславя и липсата на късна костна резорбция при шийката на импланта.Система Straumann

Straumann е една от водещите имплантологични системи, швейцарска по произход, и притежава почти всички предимства на гореизложените две системи.Различията се свеждат до някои разновидности при имплантатите и надстройките.

Система Implant Direct

Implant Direct е съвременна американска система с доказан опит в имплантната индустрия. Тя предлага иновативни решения за имплантиране със Spectra - System имплантна система, която е съвместима с продуктите на водещи производители на имплантати (Nobel Biocare, Zimmer).Лесна е за използване, но има ограничени параметри на приложение. В някои случаи е предпочитана поради по-ниската крайна цена на имплантното лечение.